Blogg

Arkiv
Kategorier

Konsert i den svenske ambassaderesidensen

Tirsdag 16 februar 2016 åpnet H.E. Ambassadør Axel Wernhoff og frue Monika Wernhoff den nyrestaurerte svenske ambassaderesidensen for Oslo Filharmoniens Venner. Residensen fremsto i all sin prakt. Ambassadøren ønsket velkommen og Filharmoniens «egne» musikere, ledet ann av Per Flemstrøm (født I Uppsala), på fløyte, Gonzalo Moreno (født i Madrid) piano og Per Hannisdal på fagott.Sverige1Sverige2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per Flemstrøm startet sammen med Moreno å spille«Fantasi» for fløyte og piano av Gabriel Faure. Nok en fransk komponist skrevet for fagott og piano av Camille Saint Saens. Deretter fulgte den svenske komponisten Gunnar de Frumeri som var oppvokst i et meget musikalsk miljø i Nacka. Allerede som 5 åring begynte han å fantasere ved pianoet. Han oppholdt seg i Wien og Paris, videre i Salzburg. Han var meget produktiv. En flott avslutning av Filharmoniens musikere som spilte: trio for fløyte,fagott og piano av Ludvig van Beethoven.

Sverige3

Musikerne ble takket med den tradisjonelle røde rose av Liss R. Laan (styremedlem i Vennene). Ambassadøren og hans frue ble takket for at de åpnet sin flotte residens og overrakt et nydelig kunstfat.