Blogg

Arkiv
Kategorier

Løp og kjøp CD/DVD-innspillinger med OFO og solister ved OFV’s salgsdisk i Konserthusets foajé!!

Reportasje ved Per-Johan B. Bogerud.

OFV’s hjemmeside www.ofvenner.no slo i fjor et slag for salg av klassiske CD- og DVD-innspillinger fra Venneforeningens salgsdisk i Konserthusets foajé. Formålet med oppslaget var å gjøre OFV-medlemmene og andre interesserte konsertgjengere oppmerksomme på de mange gode tilbudene på klassiske CD-og DVD-innspillinger. For å forsterke interessen for kjøp av disse, går vi denne gangen et skritt videre med å minne om at fra tid til annen inngår lederen av salgsdisken, Inger Waatsveen, avtale med solister om å signere sine innspillinger som selges over disk etter en konsert.

Forut for kveldens konsert, reklamerte salgsdiskens medhjelper, Ruth Boxall, for Håvard Gimses signering av innspillinger etter konsertslutt.

Forut for kveldens konsert, reklamerte salgsdiskens medhjelper, Ruth Boxall, for Håvard Gimses signering av innspillinger etter konsertslutt.

Slik gikk det altså til at etter konserten 20. mars i år stilte Håvard Gimse velvilligst opp i salgsdisken etter å ha vært solist med Oslo-Filharmonien i Sergej Rachmaninoffs klaverkonsert nr. 3, d-moll op 30. Solisten var en klassisk nytelse å lytte til. Vi som satt tett på scenen, fikk på nært hold med oss Gimses sterke konsentrasjon over tangentene – endatil uten å ha noter å støtte seg til! Det var et perfekt samspill mellom Oslo-Filharmonien og Gimse som solist gjennom denne komposisjonen. Så hadde da også publikum god grunn til å slippe løs sin begeistring. Gimse fulgte opp med å kvittere med et dacapo solonummer på klaveret som avslutning. Da var publikum så konsentrert om hver eneste klavertone, at man kunne ha hørt en knappenål falle på gulvet!

Rachmaninoffs klaverkonsert nr. 3, med Håvard Gimse som solist,  er fullbrakt. Her mottar han  i ærbødig positur, publikums velfortjente hyldest!

Rachmaninoffs klaverkonsert nr. 3, med Håvard Gimse som solist, er fullbrakt. Her mottar han i ærbødig positur, publikums velfortjente hyldest!

Rachmaninoffs klaverkonsert nr. 3 måtte være en perfekt «oppvarmning» for Håvard Gimse, som umiddelbart etter konserten innfant seg bak Venneforeningens salgsdisk for å signere flere av sine innspillinger. Det flokket seg en kø av et kjøpevillig publikum allerede før Håvard Gimse var på plass for å signere sine innspillinger.

Det var folksomt rundt Håvard Gimse der han ved  salgsdisken satt klar til å signere innspillinger.

Det var folksomt rundt Håvard Gimse der han ved salgsdisken satt klar til å signere innspillinger.

For å si det litt populært: Håvard Gimses signerte innspillinger gikk «som varmt hvetebrød», takket være konsertens «Vorspiel» med signataren ved flygelet!

Konserten ble avsluttet med Ludwig van Beethovens komposisjon Symfoni nr. 4, B-dur op 60. Om Oslo-Filharmoniens fremføring av dette musikkstykket er det bare en ting å si: Beethoven er og forblir Beethoven!

Leder av OFV’s salgsdisk, Inger Waatsveen, veileder en publikummer som potensiell kjøper av innspillinger. Bakerst i midten Håvard Gimse som konsentrerer seg om å signere.

Leder av OFV’s salgsdisk, Inger Waatsveen, veileder en publikummer som potensiell kjøper av innspillinger. Bakerst i midten Håvard Gimse som konsentrerer seg om å signere.