Aktuelt

Arkiv
Kategorier

Bli med til London,  26. – 31. august 2017 – og på Oslo-Filharmoniens Proms-konsert

Oslo-Filharmonien skal spille på BBC Proms i London 29. august 2017, og vi har vært så heldige og fått billetter til den mest etterspurte konserten i 2017.  Vasily Petrenko dirigerer og Leif Ove Andsnes er solist i Rachmaninovs pianokonsert nr. 4.  I tillegg spilles Stravinskijs Ildfuglen-suite og Shostakovitsj’ symfoni nr. 12.

Proms60Dessuten har vi fått reservert billetter til konsert med Kongelige Stockholm Filharmoniske Orkester med Sakari Oramo som dirigent og med sopranen Renée Fleming som solist i sanger av Richard Strauss. Øvrige komponister under denne konsert er Tarrodi, Barber og Carl Nielsen.

Dette blir med andre ord to flotte konserter i mektige Royal Albert Hall. Vi har også lagt opp til en utflukt ut fra London. Ellers vil det være godt med tid på egenhånd i byen som mange kanskje kjenner godt fra tidligere besøk.

Arrangør er Escape Travels v/Leif Eriksen og reiseleder er Tor Einar Stien Thorvaldsen.

Påmelding kan skje på mail senest innen 15. juni 2017 til:

Reiseleder Tor Einar Stien Thorvaldsen; e-post: tor.thorvaldsen@unicare.no og mobil: 924 04 995  eller

Leif Eriksen; e-post: leif@escape.no og mobil: 901 80 091

Priser og betingelser er beskrevet etter programmet.

***

PROGRAM:

Dag  1:  Lørdag 26. august 2017

Avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen med SK 805 kl. 13.15 og med ankomst London, Heathrow kl.1435. Her blir vi møtt og har felles transport til vårt hotell som er:  DOUBLE TREE HILTON LONDON – Kensington****, 100 Queen`s Gate, LONDON SW7 5AG. www.regency-london.co.uk. Her skal vi bo under hele oppholdet I London. Det er sentralt beliggende og i gåavstand til Royal Albert Hall.

Til nærmere angitt tid møtes i hotellets resepsjon og går eller tar taxi til vår restaurant for middag på OGNISKO RESTAURANT, 55 Exhibition Road, London, www.ogniskorestaurant.co.uk. Her venter 3 retters middag, kaffe eller te og ½ flaske vin per person. Da har vi muligheten til å bli litt bedre kjent med hverandre alt første kveld.

 

Dag  2:  Søndag 27. august 2017

I dag skal vi på tur utenfor London. Det meste er stengt i selve London på mandager, og de neste dagene vil vi konsentrere oss om konsertene.

Vi kjører tidlig fra hotellet, og første stopp er WEST GREEN HOUSE & GARDEN som er kjent for sine vakre sommerhager. Her blir det tid til å få seg en kopp kaffe.

Herfra kjører vi til en hyggelig pubrestaurant for felles lunsj som består av to retter. Kaffe/te er inkludert; øvrig drikke for egen regning.

På ettermiddagen drar vi til NUFFIELD PLACE, et vakkert sted hvor gründeren for Mini Morris Company bodde.

Etter en dag med mye frisk luft og mye vakkert å se på er vi tilbake på hotellet ca. kl. 18.00.

Kvelden til egen disposisjon.

 

Dag  3:  Mandag 28. august 2017

Denne dagen har vi ikke lagt opp til noe program, så hver og en kan selv legge opp dagen som de ønsker. Dersom noen skulle ønske musikal eller teater i kveld (ev. allerede søndag kveld), kan vi være behjelpelig med å skaffe billetter.

Vi håpet det skulle ha vært en konsert et annet sted enn Royal Albert Hall, eller en opera å referere til, men det viser seg at sesongen ennå ikke er i gang.

Det er mange hyggelige spisesteder rundt hotellet, så det skulle dermed ikke være vanskelig å finne et sted å spise middag.

 

Dag  4:  Tirsdag 29. august 2017

I dag har man hele dagen til egen disposisjon, og det er mye man kan finne på i London. Man kan sjekke på hotellet om enkelte museer eventuelt skulle ha noen spesiell kunstutstilling, og det er ofte det er mye flott å finne i både museer og gallerier.

Husk å beregne bespisning før kveldens konsert, slik at det ikke blir noe stress rett før ev. rett etter konserten. Det er gåavstand fra hotellet til Royal Albert Hall, og til nærmere angitt tid møtes vi i resepsjonen på hotellet for å motta billetter. Vi går samlet til konsertlokalet.

Dørene åpnes kl. 18.30 og konserten begynner kl. 19.30

Oslo-Filharmonien spiller med Vasily Petrenko som dirigent i Stravinskskijs Ildfuglen-suite, og før pause spilles også Rachmaninovs Pianokonsert nr. 4 med Leif Ove Andsnes som solist. Etter pause spiller de Shostakovitsj’ Symfoni nr. 12 i D-moll; ‘Året 1917’.´

 

Dag  5:  Onsdag 30. august 2017

Denne dagen er programmet tilsvarende gårsdagen, man disponerer dagen selv til vi møtes i resepsjonen på hotellet for å motta billetter, og for de som ønsker går vi samlet til Royal Albert Hall. I dag åpner dørene kl. 18.00 mens konserten begynner kl. 19.00.

Det er Sakari Oramo som dirigerer Kongelige Stockholm Filharmoniske Orkester i urfremføring i England av Andrea Tarrodis Liguria. Deretter hører vi Barbers ‘Knoxville Summer of 1915’.

Etter pause får vi høre den verdensberømte sopranen Rene Fleming i sanger fra R. Strauss

Daphne – Transformation Scene, ‘Ich komme – Ich komme’

Konserten avsluttes med den danske komponisten Carl Nielsens Symofoni nr. 2 ‘De fire Temperamenter’.

Stemningen vil ikke være mindre gledelig etter denne konserten.

 

Dag  6:  Torsdag 31. august 2017

Dette blir vår siste dag i London for denne gang, og vi må sjekke ut fra hotellet innen ca. kl. 12.00. De oppbevarer vår bagasje frem til vi blir hentet for felles transport til Heathrow. Her har vi avreise med SK 810 kl. 17.30 med ankomst Oslo Lufthavn, Gardermoen kl. 20.40

***

Pris pr. person i dobbeltrom                                       Kr.  12.600.-

Tillegg for enkeltrom                                                    Kr.    5.600.-

Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo – London t/r med SAS på økonomiklasse
  • Flyskatter
  • Transport flyplass – hotell t/r i London
  • Lokalguide ved ankomst
  • 5 netter på Hotel Double Tree Hilton London m/frokost
  • Middag ankomstdagen
  • Heldagsutflukt søndag 27. august med guide og lunsj
  • Konsertbilletter 29. august og 30. august
  • Tips til sjåfører og guider (ikke på restauranter og hotell)
  • Reiseleder med fra Norge

 

Da både konsert billetter og hotell har strenge og snarlige regler for betaling, må vi be om påmelding snarest og senest innen 15. juni 2017.

Ved avbestilling av turen, kan vi ikke love refusjon av bestilte og betalte konsertbilletter. Faktura for turen vil bli sendt fra Escape Travel, som også har alle nødvendige garantier for en slik tur.

Vi tar et lite forbehold i prisen, da vi i skrivende stund ikke har fått bekreftet de endelige konsertbillettene for den 29. august. Men for all del – vi har billetter, men det kan komme et lite tillegg.

Prisen er beregnet på minimum 20 betalende deltagere

Vi tar også forbehold i prisen på grunn av endringer i flyskatter og valutakurser som er utenfor vår kontroll.

Altså, påmelding til:

Reiseleder Tor Einar Stien Thorvaldsen; e-post: tor.thorvaldsen@unicare.no og mobil: 924 04 995  eller

Leif Eriksen; e-post: leif@escape.no og mobil: 901 80 091

 

VI GLEDER OSS !