Eksklusiv forhåndsvisning av filmen om Mariss Jansons!

Som et samarbeid mellom Oslo-filharmoniens Venner, Oslo-filharmoniens Historielag, Oslo-filharmonien  og NRK, kan vi invitere til et veldig interessant arrangement i forbindelse med en forhåndsvisning av en film om dirigentlegenden Mariss Jansons, som gikk bort i 2019. Få dirigenter, om noen, har betydd så mye for orkesteret og musikerne. Han tilskrives mye av æren for å ha løftet Oslo-filharmonien til internasjonale høyder.

Filmen heter «A Tale of Four Orchestras», og er en dokumentarfilm om Mariss Jansons og hans forhold til de fire orkestrene han var sjefsdirigent for: Oslo-filharmonien, Pittsburgh Symphony Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra og Symfonieorcheter des Bayerischen Rundfunks i München. Historien fortelles bl.a. gjennom intervjuer med nåværende og tidligere musikere i orkestrene, arkivmateriale fra bl.a. NRK og samtaler med dirigentene Manfred Honeck, Simon Rattle, Vasily Petrenko og Daniel Harding, foruten selvsagt intervjuer med Mariss selv. Orkestrene har også spilt inn hver sin hyllest til Mariss Jansons spesielt for denne filmen. Filmen er blitt til etter et initiativ fra Riga Jurmala-festivalen i Latvia og er regissert av den anerkjente, britiske TV-regissøren Peter Maniura.

Vi inviterer til visning av filmen på Frogner Kino. Før selve filmen vil NRKs Arild Erikstad samtale med Stig Nilsson, mangeårig konsertmester i Oslo-filharmonien, også under Mariss Jansons, og andre musikere fra Mariss Jansons tid i orkesteret. Arrangementet begynner kl. 18.30 preses, men møt gjerne opp kl. 18.00. Det er mulig å kjøpe forfriskninger i Frogner Kinos lille kafé Punchebollen. Filmen varer 1,5 time.

Du melder deg på arrangementet her (klikk på billettsymbolet med «18.30»), på Frogner Kinos hjemmesider. Prisen er kr. 130 for medlemmer i OFV, OFH og musikere i OF, og kr. 150 for andre.

Dato

sep 12 2023
UTSATT

Tid

18:30 - 20:30

Kostnad

NOK150.00

Sted

Frogner Kino

Arrangør

Oslo-filharmoniens Venner, Oslo-filharmoniens Historielag og Oslo-filharmonien
Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer.