DESSVERRE UTSOLGT! Spennende samtidskunst med musikk fra klassisismen i vakre, nyoppussede Frogner Kino

Opplev spennende samtidskunst med musikk fra klassisismen i vakre nyoppussede
Frogner kino!

Oslo Filharmoniens Venner og Nasjonalmuseets Venner inviterer sammen til konsert og billedkåseri

Kinosjef Tove Kampestuen forteller kort om nyoppussede Frogner Kino.

Nasjonalmuseets kurator, Øystein Ustvedt, forteller om Mark Rothkos (1903‒1970) forhold til musikk ‒ og om sin egen absolutte drømmeutstilling.

Mark Rothko flyktet åtte år gammel fra Litauen til USA. Etter flere tiår som fattig, søkende kunstner, slo han gjennom rundt 1950 og ble en av The New York Schools fremste kunstnere. Var han det tjuende århundres svar på Leonardo da Vinci eller sin tids Rembrandt? Hans fremste ambisjon var å føre frem maleriet på linje med musikk og diktning.

En strykekvartett fra Oslo-Filharmonien fremfører stykker av Rothkos favorittkomponister, Mozart og Schubert.

De som spiller er: Øyvind Fossheim (1. fiolin), Hans Morten Stensland (2. fiolin), Cecilia Wilder (bratsj) og Cecilia Götestam (cello).

De fremfører:

W. A. Mozart: Strykekvartett nr 15 i d-moll  K.421

-Allegro moderato

-Andante

-Menuetto. Allegretto

-Allegretto ma non troppo

F. Schubert: Quartetsatz i c-moll  D.703

-Allegro assai

Øystein Ustvedt: Øystein Ustvedt har mag.art. i kunsthistorie og er seniorkurator ved Nasjonalmuseets avdeling for eldre og moderne kunst. Han har vært ansvarlig for flere utstillinger i Nasjonalgalleriet, bl.a.  «Edvard Munch, Det syke barn» (2009), «Emil Nolde» (2012), «Hannah Ryggen» (2015) og «The Great Graphic Boom» (2017).

Musikerne:

Øyvind Fossheim studerte med Bjarne Fiskum ved Trøndelag Musikkonservatorium og Magnus Ericsson ved Norges Musikkhøgskole. Han har vært solist med Trondheim Symfoniorkester og Oslo-Filharmonien, og er en aktiv kammermusiker på festivaler og i andre sammenhenger. Han har hatt vikariater som konsertmester i flere av de norske orkestrene. Fikk fast jobb i Oslo-Filharmonien i 1994.

Hans Morten Stensland har jobbet i Oslo-Filharmonien siden 1994. Han kommer fra Oslo, hvor hans første lærere var Kåre Fuglesang og Ernst Brun Johansen. Sin utdannelse har han fra Østlandets Musikkonservarorium med Kåre Sæther, samt diplomeksamen ved konservatoriet i Utrecht med professor Viktor Lieberman. 

Cecilia Wilder har sine studier fra Morten Norges Carlsen, Musikkhøgskole, med lærerne Catherine Bullock og Lars Anders Tomter. Hun begynte å vikariere i Oslo-Filharmonien i 2008, og startet i fast jobb samme sted i 2013. Cecilia opptrer ofte som kammermusiker, og er fast medlem av Podium-festivalen i Haugesund.

Cecilia Götestam begynte å spille cello som sjuåring, og har sin utdannelse fraTrøndelag Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, med Bjørn Solum som lærer. Hun har jobbet i Oslo-Filharmonien siden 1995. Hun er en aktiv kammermusiker, og har spilt på bl.a Oslo Kammermusikkfestival, Olavsfestdagene og Trondheim Kammermusikkfestival, og er ofte med i Oslo-Filharmoniens kammermusikkserie.

  • Reschedule date:: 04/11/2021

Dato

nov 02 2021
UTSATT

Tid

17:00

Kostnad

NOK480.00

Mer info

BESTILL BILLETT

Sted

Frogner Kino
BESTILL BILLETT
Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer.