Foto: Ola A. Westberg

Et vellykket musikertreff med Oslo-filharmoniens klarinettister

Oslo-filharmoniens Venner fulgte opp suksessen med musikertreff, og denne gangen var det orkesterets klarinettister som presenterte seg selv og sine instrumenter. Musikertreffet fant sted umiddelbart etter konserten 26. mai.

Orkesterets soloklarinettist, Leif Arne Tangen Pedersen, en musiker i verdensklasse, hadde med seg sine dyktige kolleger, Fredrik Fors, Ingvill Hafskjold og Pierre Xhonneux. De presenterte seg selv og sine instrumenter og fremførte musikkeksempler som var laget spesielt for dette musikktreffet med Oslo-filharmoniens Venner.

Tilhørerne fikk forklart at det finnes et trettitalls (!) ulike klarinetter som kan benyttes i verk som fremføres på konserter med Oslo-filharmonien. Klarinettene utgjør en viktig del av orkesterets klangbilde i alt som fremføres av orkesteret.

Klarinettistene hadde med seg tre typer klarinetter til dette musikktreffet, Bb-klarinetten, Ess-klarinetten og Bass-klarinetten, og de fremmøtte fikk til fulle demonstrert de forskjellige lydbildene og klangene i de ulike variantene. Det kom en rekke spørsmål fra et engasjert og interessert publikum.

Inspisient Jonathan hadde lagt alt til rette i A-Spissen for klarinettistene og et lydhørt publikum. A-spissen var helt full.

Ole A. Westberg

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.