«Mark Rothko og musikken» i Nasjonalmuseet 10. september!

Nasjonalmuseet presenterer utstillingen Mark Rothko «Malerier på papir» i perioden 16. mai til 22. september. Rothko var svært opptatt av musikk, og hans fremste ambisjon var å føre frem maleriet på linje med musikk og diktning: «Jeg ble maler fordi jeg ønsket å heve maleriet opp på samme nivå som gripende musikk og poesi»

Har du ikke sett utstillingen ennå, så bør du derfor vurdere å vente til den 10 september, fordi:

Tirsdag 10. september 2024 kl. 18.00-19.30 i Nasjonalmuseet

 

arrangerer vi i Oslo-filharmoniens Venner, sammen med Nasjonalmuseets medlemmer, «Mark Rothko og musikken». Som en del av arrangementet blir det samme dag anledning til å se utstillingen som åpner kl 10.00. Og har du sett utstillingen, benytt anledningen til et gjensyn, fordypning og mere til.

Du får oppleve kåseri med bilder av Nasjonalmuseets kurator Øystein Ustvedt og konsert med musikere fra Oslo-filharmonien.

Øystein Ustvedt forteller om Mark Rothkos (1903‒1970) forhold til musikk ‒ og om sin egen absolutte drømmeutstilling. Var Rothko det tjuende århundres svar på Leonardo Da Vinci eller sin tids Rembrandt?

En strykekvartett fra Oslo-Filharmonien fremfører stykker av Rothkos foretrukne komponister Mozart og Schubert.

Mark Rothko opplevde jødeforfølgelse tett på kroppen. Åtte år gammel flyktet han fra Litauen til USA. Etter flere tiår som fattig, søkende kunstner, slo han gjennom rundt 1950 og ble en av The New York Schools fremste kunstnere. I dag ruver han som en foregangsmann for den abstrakte ekspresjonismen, elsket for sine skimrende fargefelt.

Prisen er kr. 300. OFV-medlemmer som har betalt for arrangementet, kan når som helst, hele dagen, fra kl. 10.00 se utstillingen ved å legitimere seg ved inngangen til utstillingene. Kontrollørene vil ha lister over påmeldte. Det er ikke lagt opp til guiding for oss i den perioden.

Arrangementet med kåseri og konsert starter i Storsalen kl 18.00. For de som ønsker det, legger vi opp til å kunne samles i forkant for et lite glass (ikke inkludert i prisen) i Salongen i 2. etasje fra kl. 17.00. Nærmere detaljer kommer  i forbindelse med informasjon om påmelding. Arrangementet varer til kl 19.30.

Bare medlemmer at Oslo-filharmoniens Venner kan delta.  Ikke medlem? Meld deg inn her!

Sett av datoen i kalenderen! Du kan foreløpig ikke melde deg på. Informasjon om påmelding kommer 10. august.

Dato

sep 10 2024

Tid

18:00 - 19:30

Kostnad

NOK300.00

Sted

Nasjonalmuseeet, Brynjulf Bulls plass 3, 0250 Oslo
Nasjonalmuseeet, Brynjulf Bulls plass 3, 0250 Oslo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer.