DESSVERRE UTSOLGT! Oslo-filharmoniens Venner inviterer til konsert, omvisning og sosialt samvær i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB/Dextra Musica og Nasjonalmuseet!

Vi inviterer til Sparebankstiftelsen DNB/Dextra Musica og Nasjonalmuseets kveldskonsert «Mestermøter»

Søndag 19. februar 2023, kl. 17.30 – 20.30 på Nasjonalmuseet

Hva skjer når mesterlig kunst, mesterlig instrumentmakeri og mesterlig musikk møtes? Da blir det «Mestermøte»!

 

Dextra Musica, Sparebankstiftelsen DNBs samling av sjeldne strykeinstrumenter, blir utstilt sammen med billedkunst fra Nasjonalmuseets samling 04.-19. februar 2023. Med et drømmelag av musikere er det duket for vakker og energisk musikalsk avslutning av utstillingen. Oslo-filharmonien inviterer til en «vordrink» i restauranten i 1. etasje, etterfulgt av en omvisning på utstillingen der man kan oppleve noen av verdens fineste strykeinstrumenter på nært hold og en konsert med fantastiske musikere til slutt.

Program

Sosialt samvær

Kl. 17.30: Vennene inviteres til å møte i Nasjonalmuseets restaurant i 1. etasje.. Gå til venstre når du kommer inn hovedinngangen, men alle må på forhånd ha betalt inngangsbillett (eller bruke medlemskort til Nasjonalmuseet) og ha levert yttertøy i garderoben (NB: dette tar litt tid!), i oppbevaringsboksene eller i den ubetjente garderoben i kjelleren. Alle får utlevert et kart over museet i restauranten som adgangskort til utstilling og konsert. I restauranten serveres et glass eller eplejuice, og derfor koster det kr. 100 å delta.

Omvisning på utstillingen

Kl 18.10: Vi går alle samlet til rom 2 i 1. etasje for å se utstillingen med instrumenter av de gamle mesterne Stradivari, Guardagnini, Guarneri og Gofriller. Instrumentmakeren Magnus Nedregård forteller om instrumentene. Det er en del sitteplasser i rommet. Andre besøkende har adgang til rommet.

Konsert

Kl 18.40: Vi  går samlet til Storsalen og inntar plassene. Konserten «Mestermøter» varer fra kl 19.00 til kl. 20.30.

Medvirkende musikere er Arvid Engegård, fiolin, Laura Custodia Sabos, fiolin, Juliet Joplin, bratsj, Jan Clemens Carlsen, cello, Kenneth Rydland, kontrabass, Dan Styffe, kontrabass, Anders Kjellberg Nilsson, fiolin, Eldbjørg Hemsing, fiolin, Mestermøter Play Along Orkester og Andreas Hanson, dirigent.

På programmet står musikk av Antonin Dvorak, Edvard Grieg, Astor Piazzola og Johan Svendsen.

Blant instrumentene på kveldens konsert finner vi blant annet to svært gamle kontrabasser med en helt unik historie. Gaspar da Salos bass fra 1580 (som på konserten og til daglig spilles av Oslo-filharmoniens Dan Styffe) er et bemerkelsesverdig eksempel på hvordan et instrument kan overleve gjennom århundrene, helt fra begynnelsen av vestlig musikkhistorie. Hieronimus Amatis bass fra 1690 (som på konserten og til daglig spilles av Oslo-filharmoniens Kenneth Rydland) er en del av grunnlaget for alle de cremonesiske instrumentene.

Påmelding og betaling

Det er 400 plasser i Storsalen og Oslo-filharmoniens Venner disponerer 50 av disse. De 50 plassene kan kun benyttes av Oslo-filharmoniens Venner (og en ledsager).

Billettene fordeles etter prinsippet «først til mølla». Meld deg på ved å klikke her. ARRANGEMENTET ER DESSVERRE UTSOLGT.

Utstillingen «Mestermøter» kan du oppleve i Nasjonalmuseet fra 4.-19. februar.  Anbefales! Hvis du er interessert i flere av de spennende arrangementer i løpet av utstillingen, klikk her.

Eventuelle spørsmål kan rettes til

Dato

feb 19 2023
UTSATT

Tid

17:30 - 20:30

Kostnad

NOK100.00

Sted

Nasjonalmuseeet, Brynjulf Bulls plass 3, 0250 Oslo
Nasjonalmuseeet, Brynjulf Bulls plass 3, 0250 Oslo

Arrangør

Oslo-filharmoniens Venner
E-post
post@ofvenner.no
Nettsted
https://ofvenner.no

2 hendelser på “DESSVERRE UTSOLGT! Oslo-filharmoniens Venner inviterer til konsert, omvisning og sosialt samvær i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB/Dextra Musica og Nasjonalmuseet!”

 1. Victoria Berge

  Hei, jeg har kjøpt billett til Nasjonalmuseet. Meldt på to , er det ok? Men har bare betalt 100 Kr Vil også gjerne utvide medlemsskapet fra enkeltperson til to, familiemedlem. Hvordan gjør jeg det?
  Mvh
  Victoria Berge
  90744136
  victoria@victoriaberge.no

  1. Hei,
   jeg ser av påmeldingen at du faktisk har betalt kr. 200, som du skulle for to personer, så den saken er grei :)! Når det gjelder endring av medlemskapet, så har jeg satt vår medlems- og økonomiansvarlig på saken, som kommer tilbake til deg. Men det er klart vi skal få dette til!

   Mvh
   Bjørn Petter Ulvær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer.