Velkommen til musikertreff med bratsjistene etter konserten 18. januar 2024!

Vi kan glede våre musikkinteresserte medlemmer med en ny direktekontakt med Oslo-filharmoniens musikere! Denne gangen er det bratsj-gruppen som stiller opp for oss. Tidspunktet er torsdag 18. januar, umiddelbart etter konserten.

Bratsj er et strykeinstrument i fiolinfamilien med et klangbilde som ligger mellom fiolin og cello. En del bratsjister har fortid som fiolinister, men på grunn av bratsjens størrelse og klang er spilleteknikken annerledes. Strengene er stemt i c, g, d og a. Klangen er dypere og mer overtonemettet enn fiolinens, på grunn av de akustiske forholdene mellom strengenes grunntone og bratsjens klangkropp. Bratsjen er derfor et helt sentralt instrument i orkesteret, og avgjørende for klangfylden i musikkopplevelsen. Bratsjen er også et vanlig instrument i ungarsk og rumensk folkemusikk.

Våre bratsjister, med solobratsjist Catherine Bullock-Bukkøy i spissen, er allerede godt forberedt og gleder seg til musikertreffet. Orkesteret teller til sammen 14 bratsjister, og de aller fleste stiller opp denne kvelden. De vil fortelle om instrument sitt og spille et utdrag fra en symfoni, hvor bratsjistene har en spesiell viktig rolle. De vil selvfølgelig også svare på alle spørsmål som dere har på hjertet.

Alle som er interessert, går direkte til  «A-spissen», helt innerst og forbi toalettene.

Arrangementet er gratis. Det varer ca. 30 minutter.

Det er ikke nødvendig å melde seg på. Det er bare å møte opp!

Dato

jan 18 2024
UTSATT

Tid

21:00 - 21:30

Sted

Konserthuset i Oslo

Arrangør

Oslo-filharmoniens Venner
E-post
post@ofvenner.no
Nettsted
https://ofvenner.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer.