Ole Arnt Westberg

Fascinerende og interessant musikertreff med trompetistene!

Oslo-filharmoniens Venner følger opp suksessen med musikertreff, og nylig hadde vi gleden av å se et femtitalls venner møte opp til treff med orkesterets fire eminente trompetister i A-spissen etter konserten på torsdag 30. november.

Trompetistene stilte godt forbered til presentasjonen av sine instrumenter, til tross for en lang dag for musikerne, med krevende prøver og en anstrengende konsert. I konsertens siste nummer, «Harold i Italia» av Hector Berlioz, var alle fire trompetister i aksjon i alle fire, krevende satser. Trompetene bidro vesentlig i dette verket, som ble mottatt med stående trampeklapp av et begeistret publikum.

På treffet introduserte vår solotrompetist Brynjar Kolbergsrud sine tre med-trompetister, Axel Sjøstedt, Jonas Haltia og Antoine Pittet. De hadde med seg mange ulike trompeter som ble demonstrert på en utmerket måte. Det var veldig interessant å få kunnskap om historien bak de ulike instrumentene og deres ulike roller i symfoniorkestrene.

Vi fikk høre ulike musikkeksempler med ulike sammensetninger av trompeter. Det utgjorde en stor bredde når det gjaldt klang og fremføring.

Vi fikk også høre ulike varianter av Berlioz´ verk «Harold i Italia», deler av Brahms sitt «Akademiske Festivaloverture», utsnitt fra Strauss sin «3. symfoni» og litt av slutten på Mahlers «3. symfoni». Dette er alle komponister som tydeliggjorde trompetstemmene i sine verk.

De fremmøtte hadde mange interessante spørsmål som ble godt besvart.

Det ble en fantastisk fin avslutning på nok en glimrende konsert av Oslo-filharmonien under sin dirigent Klaus Mäkelä.

 

Her kan du høre og se utdrag fra musikkeksemplene:

Trompet Video 1 – IMG_1545

Trompet Video 2 – IMG_1549

Ole Arnt Westberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.