Tirsdag 10. oktober var det konsert med den amerikanske ambassaden, og den franske står for tur!

Vi er midt i sesongen for Venneforeningens populære ambassadekonserter. Denne høsten er det konserter med den amerikanske ambassaden og med den franske ambassaden (14. november). Og arrangementskomiteen i Oslo-filharmoniens Venner er allerede i kontakt med flere ambassader om nye konserter, mest sannsynlig til våren.

Tirsdag 10. oktober arrangerte Venneforeningen kammerkonsert i samarbeid med det amerikanske ambassadørparet, i residensen «Villa Otium» i Nobelsgate. I tillegg til medlemmer av Venneforeningen, hadde ambassadørparet også invitert andre ambassadører til Norge, venner og bekjente. At begge parter inviterer sine gjester er forøvrig en forutsetning for at ambassadekonsertene lar seg gjennomføre, selv om ulempen er at det blir færre plasser tilgjengelig for medlemmer av Oslo-filharmoniens Venner. Dessverre er det slik at de færreste ambassadene har store nok lokaler til å huse et stort publikum.

Men tilbake til konserten med den amerikanske ambassaden. Alle medlemmene ble møtt av og hilste på ambassadør Marc Nathanson ved ankomst. Før konserten ble det servert fingermat og noe å drikke, og publikum vandret rundt i de vakre rommene, ikke minst for å beundre all den flotte kunsten som ambassadørparet eier. I tillegg til det de har brakt med seg fra USA, har de kjøpt inn kunst av norske kunstnere, gjerne med en amerikansk «twist». Og det meget hyggelige ambassadørparet tok seg god tid til å vandre rundt å snakke med våre medlemmer og andre gjester, og fortelle om kunsten på veggene.

Konserten ble åpnet med en kort og fin tale av Jane Nathanson, ambassadørens kone. Kammerkonserten bød på både norsk og amerikansk musikk, fremført av musikerne fra Oslo-filharmonien: Eileen Siegel på 1. fiolin, Leah Tagami Andonov på 2. fiolin, Andres Maurette O´Brien på bratsj, som også presenterte musikkstykkene, og Cecilia Götestam på cello. Etter velkjente Griegs Preludium til Holberg-suiten, fikk vi høre to satser fra Mozarts Divertimento i B-dur, som orkesteret spilte med en smittende friskhet. Mozart ble etterfulgt av Samuel Barbers nydelige Adagio. Antonin Dvorak hadde, som de fleste kanskje kjenner til, et nært forhold til Amerika, og hans «American Quartet» bærer tydelig preg av det. De samme umiskjennelige, «amerikanske» temaene og toneløpene vi kjenner fra hans symfoni nr. 9, «Fra den nye verden», finner vi igjen i denne kvartetten. Flott musikk, med kanskje spesielt flott bratsj- og cellospill. Sist på programmet sto to tangostykker av to Sør-Amerikanske komponister, Carlos Gardel og Astor Piazzolla. Morsom musikk som nok var ukjent for de fleste.

 Etter konserten presenterte alle musikerne seg, på oppfordring fra ambassadøren. Og sannelig bød ikke orkesteret på et ekstranummer, med Gershwins «Summertime». Lederen i styret i Oslo-filharmoniens Venner, Kristine Madsen, takket avslutningsvis ambassadørparet med en god og morsom tale.

Da er det bare å glede seg til neste ambassadekonsert, som er 14. november i den franske ambassadørens residens. Vi kan glede Venneforeningens medlemmer med at det er noe større kapasitet på den franske ambassadekonserten.

 

Bjørn Petter Ulvær

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.