To gode spenningsromaner med klassisk musikk som tema

Den amerikanske forfatteren Brendan Slocumb har skrevet to bøker som er noen skikkelige godbiter for oss som elsker klassisk musikk, «The Violin Conspiracy» og «Symphony of Secret».

I «The Violin Conspiracy» følger vi det unge supertalentet Ray MacMillian fram mot hans deltakelse i en stor, internasjonal konkurranse for fiolinister. Med unntak av bestemoren hans, synes moren og resten av familien at satsningen på livet som fiolinist er meningsløs og en oppskrift på et bortkastet liv. Konflikten spisser seg til når bestemoren gir Ray et tilnærmet vrak av en fiolin, som hun har arvet etter sin bestefar, og som viser seg å være en Stradivarius! Pusset opp og utbedret er fiolinen verdt millioner av dollar, og familien står hardt på for at Ray skal selge den, for å bedre familiens økonomi – eller av ren og skjær grådighet. Ray har imidlertid endelig fått et instrument som står til hans talent, og nekter å gi slipp på instrumentet. En dag, kort tid før han skal stille i den store Tsjaikovskij-konkurransen, åpner han fiolinkassa og finner den tom, med unntak et par joggesko og et krav på fem millioner dollar for å få tilbake fiolinen.  Hvem står bak? Familien? Konkurrenten? Andre?

Boka er spennende og absolutt en «page turner». Forfatteren er selv fiolinist og gir oss et sjeldent og fascinerende innblikk i hvordan en fiolinist arbeider med instrumentet og musikken.

I den andre boka, «Symphony of Secrets», følger vi en professor i musikkvitenskap, Bern Hendricks, og hans kvinnelige medhjelper Ebony, som avdekker sjokkerende hemmeligheter om en av Amerikas mest berømte komponister, Frederick Delaney. Bern, som en av verdens fremste eksperter på Delaneys musikk, blir bedt om å se nærmere på et nylig oppdaget partitur. Er det et ekte Delaney, og kan det være notene til hans tapte opera? Etter hvert som Bern og Ebony graver dypere i saken, trer det fram et nytt bilde av Delaney, et bilde fullt av svik, falskneri og vold. Ikke alle er like interesserte i at sannheten kommer offentligheten for dagen, og skyr ingen midler for å stoppe Bern og Ebony i deres arbeid. Boka veksler mellom å beskrive komponisten Delaneys liv på 1920-tallet i USA og våre dager. Den er virkelig spennende og ikke lett å legge fra seg.

Ingen av bøkene finnes foreløpig på norsk.

 

Bjørn Petter Ulvær

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.