Foto: Ole Arnt Westberg

Enda et vellykket treff med musikerne! Harpistene denne gang!

Oslo-filharmoniens Venner hadde torsdag 23. februar gleden av å invitere alle publikummere til et meget spesielt musikertreff etter konserten. Det var et treff med orkesterets harpister. Etter pausen spilte orkesteret Hector Berlioz’ «Symphonie Fantastique» der hele fire harper har fremtredende roller i den andre satsen.

Konsertharpen, slik vi kjenner den i dag, ble tatt i bruk av symfoniorkestrene fra slutten av 1880-årene. Harpen er kjent for sin vakre og karakteristiske klang. Det er et krevende instrument å håndtere med sine 47 strenger og syv pedaler.

Orkesterets eminente soloharpist, Birgitte Volan Håvik, stilte opp sammen med sine tre med-harpister i trekanten/A-spissen og demonstrere dette unike instrumentet. De spilte musikkeksempler og svarte på alle spørsmål fra tilhørerne.

Trekanten var fullsatt av interesserte tilhørere.

Dette var en videreføring av vår populære serie av treff med instrumentgruppene i orkesteret. Venneforeningen arrangerer flere tilstelninger i året hvor bare medlemmer får delta. Men, på dette arrangementet fikk alle være med, enten de er medlem eller ikke. Og det var helt gratis!

Under «Bak notene» ønsket Ole Westberg i Venneforeningens styre et fullsatt glasshus velkommen til  musikertreffet med harpistene som skulle finne sted etter konserten. Nora Taksdal hadde deretter et ypperlig og inspirerende innlegg om Symphonie Fantastique.

Ole Arnt Westberg

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.