Foto: Marco Borggreve

Sarah Christian er Oslo-filharmoniens nye konsertmester!

Oslo-filharmonien har behov for to sidestilte konsertmestre, og har i lang tid savnet en konsertmester som er sidestilt med Elise Båtnes. Nå er endelig Sarah Christian valg til den posisjonen! Vi er overbevist om at valget er svært populært blant publikum, som har fått se henne i aksjon ved flere anledninger.

Mange gode fiolinister har vært innom rollen de siste årene, og valget falt altså på Sarah Christian. Vi som har sett henne i aksjon på podiet, har registrert med hvilken trygghet og autoritet hun har ledet orkesteret, og hun rett og slett glitret i Sjostakovitsj sin «Leningradsymfoni» i april i år og i Strauss sin «Ein Heldenleben» i oktober i fjor! Vi er overbevist om at Oslo-filharmonien her har gjort et veldig godt valg, og gleder oss til å se henne oftere på podiet. Hun vil kombinere posisjonen som konsertmester i Oslo-filhamonien med rollen som konsertmester i Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.

Foto: Marco Borggreve

Sarah ble født i Augsburg i Tyskland og begynte å spille fiolin og piano med sine foreldre fra treårsalderen. I 1996, altså som seksåring, begynte hun i fiolinklassen til professor Samson Gonashvili og i pianoklassen til Raqual Toesco ved David Oistrach Akademiet i Ingolstadt. I 1999 fortsatte hun fiolinstudiene med Jorge Sutil ved Münchner Philharmoniker. I 2010 tok hun en bachelor ved Mozarteum i Salzburg med Igor Ozim.

Hun har spilt med orkestre i Europa, Kina, Japan, Sør-Amerika og USA, og hun har vunnet en rekke utmerkelser og konkurranser. Sarah har blant annet vunnet Yehudi Menuhin Medaljen og Szymon Goldberg Medaljen.

Og nå skal hun lede Oslo-filharmonien sammen med Elise Båtnes!

Bjørn Petter Ulvær

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.