Strålende anerkjennelse av norske musikere!

I julinummeret av Gramophone, verdens kanskje mest anerkjente magasin for klassisk musikk, er en innspilling med norske artister kåret til månedens plateinnspilling. Det er en fantastisk anerkjennelse, ja, jeg ville plassere den på linje med at en norsk fotballspiller er kåret til månedens spiller i Premier League! Mens norske medier ikke har forstått hvilken bragd dette er, så omtaler vi det her!

Innspillingen vi snakker om er en innspilling med Det Norske Solistkor, under ledelse av Grete Pedersen, og Ensemble Allegria, der solofiolinist Maria Angelica Carlsen i Oslo-filharmonien er kunstnerisk leder, av den danske komponisten Bent Sørensens «St. Matthew Passion». Innspillingen vinner månedens pris i kategorien «Vocal», i konkurranse med f. eks. den internasjonalt anerkjente baryton Gerhard Gerhaher med innspillingen av Mahlers «Das Lied von der Erde», Mozarts «Requiem» med størrelser som Les Concert des Nations og Jordi Savall og mange andre. Det viser bare hvilket internasjonalt nivå norske, klassiske musikere holder for tiden!

La oss også nevne at den norske sopranen Berit Norbakken i samme utgave får gode anmeldelser for sine bidrag i innspillingen av Hugi Gudmundson’s «The Gospel of Mary». Gramophone skriver at den feminine tilstedeværelsen av Mary «is strongly felt here courtesy of Berit Norbakken’s clarion-clear soprano, laden with feeling and channelling some enraptured music». Morsomt!

Les mer her.

 

Kilde: Gramophone

Bjørn Petter Ulvær

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.