Bjørn Petter Ulvær og Ole A. Westberg

UFORGLEMMELIGE DAGER PÅ TURNÉ MED OSLO-FILHARMONIEN OG KLAUS MÄKELÄ!

Til sammen 34 medlemmer av Oslo-Filharmoniens Venner har vært på turné med Oslo-Filharmonien og Klaus Mäkelä. Den første gruppen fulgte orkesteret til Wien, den andre til Hamburg.

Turen gikk til Wien 20.-24. mai 2022, og til Hamburg 29. mai til 2. juni. Orkesterets program var det samme begge dager, alle Sibelius sine syv symfonier. De spilte tre konserter med henholdsvis Sibelius´ symfonier 1, 6 og 7 på dag én, 4 og 2 på dag to og 3 og 5 på dag tre.

I Wien deltok medlemmene på konserten 21. mai og fikk høre symfoniene 1, 6 og 7, mens i Hamburg deltok vi først 31. mai og fikk med oss symfoniene 4 og 2. Deretter valgte de fleste å kjøpe billetter til konserten 1. juni også, og dermed fikk vi med oss nr. 3 og 5 i tillegg!

På alle konsertene ble orkesteret og Klaus Mäkelä mottatt med ovasjoner! Vi har ikke tall på alle de gangene Mäkelä ble klappet inn igjen! Salen var fylt av øredøvende hoing og bravorop! Og publikum i Wien og Hamburg er vant til det beste!

Og kritikkene i Wien og Hamburg var fantastiske.  Det er ingen tvil om at Oslo-Filharmonien har tatt posisjonen blant de aller beste symfoniorkestrene i Europa, og med Klaus Mäkelä som den klassiske musikkens store popstjerne!

Medlemmene fikk også overvære orkesterprøver, både i Wien og i Hamburg. Det er utrolig fascinerende å se hvordan Mäkelä jobber med orkesteret for at det hele tiden skal lyde bedre og bedre!

Etter en av konsertene i Wien og i Hamburg inviterte Venneforeningen musikerne til sosialt samvær.  Oslo-Filharmonien har ikke bare noen av Europas beste orkestermusikere, de må også ha de desidert hyggeligste! Samværet med musikerne var både fantastisk hyggelig og lærerikt!

Så kommer vi ikke unna å løfte fram konserthuset i Hamburg, Elbphilharmonie. Et fantastisk flott bygg både innvendig og utvendig. Og hvilken akustikk! En av kveldene satt vi ca. 25 meter unna Mäkelä, og vi hørte han bladde i partituret over lyden av orkesteret! Hvert eneste instrument fremstår krystallklart, det er som et tåkeslør er fjernet. Det er først nå vi virkelig skjønner hvor elendig akustikk i Oslo Konserthus er. Nå må norske lokale og statlige myndigheter ta grep og sørge for at Oslo-Filharmonien får et nytt, moderne konserthus på Filipstad, et hus som er et symfoniorkester i verdensklasse verdig!

Både i Wien og i Hamburg hadde reisearrangøren, The Vibe med en glimrende Torgeir Birkedal i spissen, satt opp et spennende sightseingprogram. I Wien var det besøk i byens sentrum, i Stephansdomen, i Hundertwassermuseum, i Mozarts hjem, i Schönbrunn og mye mer.

I Hamburg deltok vi på havnerundfart og på busstur rundt i byen med bl.a. besøk i byens flotte Rathaus, vandring langs vakre Binnenalstern og mye mer. I tillegg var det besøk i KomponistenQuartier Museum, som konsentrerte seg om komponister med nært forhold til Hamburg, som Georg Philipp Telemann, Carl Philipp Emanuel Bach, Felix Mendelsohn Bartholdy, Johann Adolf Hasse og ikke minst Gustav Mahler. Torgeir og The Vibe sørget også for at vi fikk med oss en orgelkonsert i vakre St. Michaelis-kirken!

La oss legge til at det var en usedvanlig flott gjeng på tur. Bare hyggelig, kunnskapsrike, omsorgsfulle og musikkinteresserte medlemmer av Oslo-Filharmoniens Venner. Å reise på turn med Oslo-Filharmoniens Venner er en stor opplevelse – på alle måter!

En stor takk til styremedlem i Venneforeningen, Ole Arnt Westberg, som initiativtaker og turarrangør, og som har lagt ned et enormt arbeid både i forkant og under begge turene!

Du kan se flere bilde på innlegget på Facebook-siden vår.

Bjørn Petter Ulvær

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.