Verdenspremiere med solister fra Oslo-Filharmonien! En oktett med Elise Båtnes i spissen spiller Schubert og Kverndokk i Hjertnes Kulturhus i Sandefjord.

Organisasjonen Kulturelt Initiativ, som Oslo-Filharmoniens Venner samarbeider med, byr på en verdenspremiere av Gisle Kverndokks «A Winter Morning», samt Franz Schuberts «Oktett i F-dur, D803» – et av Wienerklassismens store signalverk. Besetningen for begge stykker er strykekvintett, klarinett, fagott og horn. Tid og sted er Hjertnes kulturhus søndag 27. februar kl. 18.00. Gisle Kverndokk vil være til stede og introdusere sitt eget verk – og relasjonen til Schubert/Beethoven.

Som medlem av OFV, kan vi kjøpe rabatterte billetter til kr 350,-/100,- (barn/unge under 18 år) direkte til Kulturelt Initiativ ved å opplyse om medlemskap i OFV. Dette gjøres med en mail til kultint@gmail.com  og innbetaling av summen for billettene til KIs konto 2490.06.42225 bekrefter deres bestilling. Billetter blir straks også lagt ut for salg på Hjertnes billettkontor og hjertnes.no.

For ordens skyld: Bildet over er fra en tidligere konsert i regi av Kulturelt Initiativ, med en Beethoven-septett den gangen.

Hvis du vil lese mer om aktiviteten i Kulturelt Initiativ, så les videre:

Kverndokks verk er allerede presentert for våre samarbeidspartnere ved Den Østerrikske Ambassade og Kulturavdelingen ved Utenriksdepartementet i Wien.  Vi jobber for en snarlig framføring i Østerrike vel vitende om at Kverndokk også har premiere på sin nye musikal Fanny og Alexander ved Landestheater Linz nå i april.

I de siste medlemsbrevene har vi fokusert på det at Schubert og Beethoven aldri møtte hverandre – hvilket er både leit og nesten utenkelig i en liten by som Wien var den gangen. Historien sier at de to endelig fikk en avtale om å møtes den 26. mars 1827. Beethoven møtte ikke opp – det var den dagen han døde.

I KIs arrangementer utover året blir det heldigvis flere møter med både Schubert og Beethoven. Informasjon om B32 – framførelsen av Beethovens 32 klaversonater – kommer ganske snart, men først en liten teaser om Opus13:

Opus13 hadde den 25. januar en imponerende debutkonsert i Oslo. For en musikalitet og dynamikk Sonoko Miriam Welde og Edvard Erdal, fiolin, Michael Grolid, bratsj og Daniel Thorell, cello, ga til en jublende fullsatt sal! Under sommerens festival gir de først en ren kvartettkonsert den 19. juli – og så spiller de klaverkvintetter den 21. juli sammen med Sveinung Bjelland. (Riktig – han som spilte hele Måneskinnssonaten ute på Midtåsen under den praktfulle fullmånen i fjor.) Det er bare å glede seg!

Nasjonale og internasjonale kulturinstitusjoner mener at det vil ta minst et par år før vi er tilbake til den publikumsoppslutningen som var før pandemien. Det er en utfordring for oss alle, og det skal gjenskapes en god relasjon for å oppnå det. Derfor er vi i styret veldig takknemlig for den gode responsen dere medlemmer har gitt ved innbetaling av kontingent for 2022. Det gir oss en indikasjon og håp om at dere vil være med å videreutvikle de kulturelle initiativene i årene framover. Først ved konserten den 27. februar! Sammen kan vi skape de mest unike opplevelsene. For å gå forsiktig fram, opprettholder vi ordningen med én ledig stol mellom hver person/par/gruppe ved den første konserten.

Med vennlig hilsen

Styret i Kulturelt Initiativ

Bjørn Petter Ulvær

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.