LinkedIn

En entusiastisk ambassadør er gått bort

Kjære alle sammen,
Det er ufattelig trist og ubegripelig at Tor Einar er borte. Han var medlem av styret i Oslo-Filharmoniens Venner i hele 16 år og var en enorm ressurs og ambassadør for både venneforeningen og orkesteret. Han møtte alle med en raushet og varme som var helt unik, og han hadde utrolige musikkunnskaper. En ekte musikkelsker. At setet hans i Konserthuset etter hvert skal benyttes av noen andre blir rart. For mange av oss var han nesten en fast installasjon på første rad, og mange var det som gledet seg til å rette blikket mot hans plass mot slutten av konserten for å få med seg hans enorme begeistring. Han vil bli savnet.
Musikere fra OFO har tilbudt seg å spille i bisettelsen. Det sier mye om hva Tor Einars engasjement og begeistring betød. Det er bestilt to bårebuketter – én fra venneforeningen og én fra orkesteret.

Kristine Madsen
Ida Børresen
Niels Aschehoug
Elisabeth Wiser
Ola Andreas Westberg
Haakon Thaulow
Merete Kjørberg Holum
Bjørn Petter Ulvær

Nekrologen i Aftenposten:
Tor Einar Stien Thorvaldsen (1975-2021)
En lidenskapelig musikkelsker og sjelden støttespiller
Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Tor Einar Stien Thorvaldsen gikk bort 20. april 2021, bare 45 år gammel. Han vokste opp i Bergen, hvor han utdannet seg til spesialist i psykiatri. Senere bosatte han seg i Drøbak. Musikk var hans store lidenskap. Han satt gjerne på første rad på Oslo-Filharmoniens konserter, og han var den første til å uttrykke stor begeistring når det var noe som berørte ham.  
Tor Einar var medlem av styret til Oslo-Filharmoniens Venner i 16 år. Først som varamedlem i årene 2000-04, som nestleder i årene 2004-08, og deretter som styreleder i årene 2008-16. Tor Einars engasjement i Venneforeningen var preget av kreativitet, store kunnskaper og et genuint ønske om at Oslo-Filharmonien og klassisk musikk skulle nå ut til stadig flere og bredere publikumsgrupper. Som leder av venneforeningens styre var han også med å arrangere reiser for medlemmene når Oslo-Filharmonien skulle spille store konserter i utlandet. Han dro stadig nye venner med seg i Konserthuset og han delte raust av sine kunnskaper og smittende entusiasme for orkestret. Tor Einar møtte alle med et strålende smil. 
Oslo-Filharmonien har mistet en helt sentral støttespiller. Vi er svært takknemlige for alt han rakk å bidra med – over mange år. Hans kjærlighet til orkestret vil fortsette å inspirere oss. Enten vi spiller i Oslo, London eller Madrid vil han bli savnet – på første rad. 
Våre tanker i denne tiden går til den nærmeste familien. 

På vegne av Oslo-Filharmoniens Venner og Oslo-Filharmonien,  
Margit Fuglesang, 

Torill Birkedal,

Tove Magnus, 

Ane Wadd-Oseth

Ingrid Røynesdal 

 

Bjørn Petter Ulvær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.