Lise Davidsen på førstesiden i Gramophone

I aprilnummeret av Gramophone, verdens kanskje mest autoritative tidsskrift for klassisk musikk, er «vår» Lise Davidsen hovedoppslaget. Bakgrunnen er et lengre intervju med henne i bladet. I tillegg havner den siste platen hennes, «Arias and songs» med London Philharmonic Orchestra, på den eksklusive listen over «Best Recordings of the Month».

Lise Davidsen har flere ganger de siste årene sunget sammen med Oslo-filharmonien. Lise er uten tvil den fremste norske internasjonale operasanger for tiden. Og ikke bare det: hun er en av de høyeste rangerte og mest omtale operasangere i verden akkurat nå! I artikkelen forteller Lise om artistlivet under koronaen, om repertoaret hennes, om fremtiden, og om utfordringene med å øve hjemme i Oslo i sin ikke helt lydtette leilighet!

Lise Davidsen har skapt seg et navn internasjonalt som en gudbenådet Wagner-tolker, men hun sier rett ut at hun ikke vil bli oppfattet som en Wagner-sanger. På den nye platen hennes finner vi derfor verk av Beethoven, Mascagni, Verdi og – Wagner. Gramophones anmelder skriver om Lise Davidsen at «vocally it is a supremely satisfying account of the aria, with the tone powerful and secure, as well as disarmingly beautiful, while managing all the time to convey the character’s nobility and vulnerability”.

Gramophone avslutter med å karakterisere Lise Davidsen som «one of the greatest voices to be heard today». Vi kan forøvrig anbefale Gramophone, et must for alle som er interessert i klassisk musikk: https://www.gramophone.co.uk.

Bjørn Petter Ulvær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.