OFO/Ludwig

Bli kjent med OFOs nye paukist, Christopher Lane!

Nyhetsbloggen Allegro starter en serie der vi presenterer nye musikere i Oslo-Filharmonien. Av kjente årsaker, var det få nyansettelser i 2020 og 2021, men vi har fått en ny paukist! Første mann ut i vår nye serie er Chris Lane.

Navn: Christopher Lane

Instrument: Alternerende solo pauke

Nasjonalitet: Australsk

Hjemby: Melbourne, Australia

Utdanning: Victoria College of the Arts, Melbourne, Universität der Künste, Berlin

 

  • I hvilke orkestre har du spilt før Oslo-Filharmonien?

Jeg var førstepaukist i Wrocław Philharmonic (Polen), Orchestra Victoria (Australia) og Melbourne Symphony (Australia) før jeg begynte i OFO, og jeg har vært gjestepaukist med orkestre i Tyskland, Portugal, Japan, Malaysia og Storbritannia.

  • Spiller du andre instrumenter, i tillegg til pauke?

Hele den store familien med perkusjonsinstrumenter holder meg virkelig i ånde! Men jeg har også skjerpet ukuleleferdighetene mine i det siste, slik at jeg kan spille sanger hjemme for min unge sønn.

  • Har du andre musikkengasjementer i tillegg til OFO?

Jeg har stor glede av å opptre som gjestemusiker i andre orkestre og kammerensembler, og jeg liker svært godt å undervise.

  • Hvilke komponister liker du spesielt godt å spille? Har du noen favorittverk?

Det er en lang liste! Som paukist liker jeg spesielt godt å spille verk av Beethoven, Brahms, Mahler, Strauss, Wagner, Sjostakovitsj, Stravinsky og Sibelius. Det er jo så mange fantastiske verk å velge mellom, så det er vanskelig å snevre dem inn og sette opp en liste.

  • Er det å spille for Oslo-Filharmonien annerledes enn å spille for andre orkestre, i så fall på hvilken måte?

Jeg elsker den rike og tette «sounden» som OFO har, og dette, sammen med orkesterets evne til å spille med en enorm «punch» og «drive», gjør at OFO fremstår som annerledes enn mange andre orkestre. Og for meg personlig er det utrolig spennende å være medlem av denne gruppen nå, under ledelse av vår inspirerende sjefsdirigent Klaus Mäkelä. Jeg er kjempeglad for å være her.

 

Tusen takk, Chris! Vi er utrolig glade for å ha deg her!

 

Bjørn Petter Ulvær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.