OFO/Ludwig

Bli kjent med OFOs nye paukist, Christopher Lane!

Nyhetsbloggen Allegro starter en serie der vi presenterer nye musikere i Oslo-Filharmonien. Av kjente årsaker, var det få nyansettelser i 2020 og 2021, men vi har fått en ny paukist! Første mann ut i vår nye serie er Chris Lane.

Navn: Christopher Lane

Instrument: Alternerende solo pauke

Nasjonalitet: Australsk

Hjemby: Melbourne, Australia

Utdanning: Victoria College of the Arts, Melbourne, Universität der Künste, Berlin

 

  • I hvilke orkestre har du spilt før Oslo-Filharmonien?

Jeg var førstepaukist i Wrocław Philharmonic (Polen), Orchestra Victoria (Australia) og Melbourne Symphony (Australia) før jeg begynte i OFO, og jeg har vært gjestepaukist med orkestre i Tyskland, Portugal, Japan, Malaysia og Storbritannia.

  • Spiller du andre instrumenter, i tillegg til pauke?

Hele den store familien med perkusjonsinstrumenter holder meg virkelig i ånde! Men jeg har også skjerpet ukuleleferdighetene mine i det siste, slik at jeg kan spille sanger hjemme for min unge sønn.

  • Har du andre musikkengasjementer i tillegg til OFO?

Jeg har stor glede av å opptre som gjestemusiker i andre orkestre og kammerensembler, og jeg liker svært godt å undervise.

  • Hvilke komponister liker du spesielt godt å spille? Har du noen favorittverk?

Det er en lang liste! Som paukist liker jeg spesielt godt å spille verk av Beethoven, Brahms, Mahler, Strauss, Wagner, Sjostakovitsj, Stravinsky og Sibelius. Det er jo så mange fantastiske verk å velge mellom, så det er vanskelig å snevre dem inn og sette opp en liste.

  • Er det å spille for Oslo-Filharmonien annerledes enn å spille for andre orkestre, i så fall på hvilken måte?

Jeg elsker den rike og tette «sounden» som OFO har, og dette, sammen med orkesterets evne til å spille med en enorm «punch» og «drive», gjør at OFO fremstår som annerledes enn mange andre orkestre. Og for meg personlig er det utrolig spennende å være medlem av denne gruppen nå, under ledelse av vår inspirerende sjefsdirigent Klaus Mäkelä. Jeg er kjempeglad for å være her.

 

Tusen takk, Chris! Vi er utrolig glade for å ha deg her!

 

Bjørn Petter Ulvær

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.