Foto: John-Halvdan Halvorsen

Fantastisk jubileumskonsert! – Flott feiring av Oslo Filharmoniske Kors 100-års jubileum!

Fredag 9. desember var det duket for festaften i konserthuset. Oslo Filharmoniske kor med sin dirigent Øystein Fevang og orkesteret dirigert av Cathrine Winnes ga en fullsatt konsertsal en musikkopplevelse av de sjeldne.
Gjennom et variert program med «korsvisker»  av Hãndel , Verdi, Rachmaninov, Nystedt og Mozart – og ikke å forglemme spesialkomponerte stykker av korets repetitør Trond Lindheim og komponist/pianist Eva Holm Foosnæs, viste kortet sine fantastiske kvaliteter.  Det er vanskelig å fremheve noe av numrene, men det må være lov å nevnte spesielt a capella stykkene av Rachmaninov og Knut Nysted. Himmelsk vakkert!

Og for en avslutning! Publikum ble invitert til å delta med sang og ablegøyer i  «Pomp and Circumstance» av Edward Elgar.  Salen støyet med papirtrompeter, og sang av full hals med  i  «Land of hope and Glory» . Fantastisk morsomt!

Etter konserten var det fest i glasshallen med servering av vin og fingermat for koret med veteraner og innbudte. Taler og skåler og ønsker om nye gode 100 år for koret. Og det skal nevnes at vi i Oslo-filharmoniens Venner ble takket for vårt  bidrag til nytt korantrekk til damene i koret.

Haakon Thaulow

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.