Foto: Narve Skarpmoen/Oslo museum/digitaltmuseum.

Invitasjon til medlemskap i Oslo-filharmoniens Historielag

Kjære medlemmer i Oslo-filharmoniens Venner!

Det ble på vårparten i fjor tatt initiativ til å etablere foreningen Oslo-filharmoniens historielag. Den formelle stiftelsen skjedde i april, og det ble valgt et styre bestående av Roger Olstad (styreleder), Cecilia Götestam (nestleder), Eirik Birkeland (sekretær), Trond Olav Svendsen (kasserer) og Niels Aschehoug (styremedlem).

Nå er også alle formaliteter med offentlig registrering unnagjort, og vi vil invitere alle interesserte til å bli medlem i foreningen. Årskontingenten er satt til kr 200, og vil gjelde for 2023.

Innmelding kan enkelt skje ved å laste ned, fylle inn og returnere dette skjemaet OF-H Medlemsskjema på epost til roger.olstad@gmail.com. I skjemaet er det også informasjon om hvordan kontingenten betales.

Utgangspunktet for initiativet, og det store prosjektet vi har satt oss fore å gjennomføre, er å beskrive orkestrets historie fra «innsiden». Det skal skrives korte (og sikkert noen lengre) biografier om alle musikere som har vært ansatt fra 1919, tekster om musikken som er spilt, dirigenter vi har hatt, den utviklingen som har skjedd gjennom 100 år – alt sett fra et musikerperspektiv.

Vi vil gjerne markere starten på dette arbeidet ved å invitere til en «historiekveld» i Hurum-salen i Oslo Musikklærerforenings hus i Underhaugsveien 18

tirsdag 24. januar kl 19:30.

På programmet står et foredrag av Harald Herresthal om forholdene i Kristianias musikkliv rundt tiden for Filharmonisk Selskaps etablering i 1919.

For å få en kickstart på hva selve historieprosjektet handler om har vi valgt å sette søkelys på orkestrets konsertmestre gjennom tidene.  For å belyse dette har vi invitert Liv Glaser (altså mangeårig konsertmester Ernst Glasers datter), Stig Nilsson og Elise Båtnes til en samtale.

Det vil også bli et lite musikkinnslag.

Det er begrenset plass i Hurumsalen, så jeg ber de som er interessert i å komme melde dette til meg på epost.

Vi ønsker hjertelig velkommen til en hyggelig kveld i januar!

 

Beste hilsen Oslo-filharmoniens historielag

Roger Olstad, Styreleder

Bjørn Petter Ulvær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.