Foto: FreePik/Alexkich

Kjære Venner!

Det er snart jul, og vi er midtveis i 2022-23-sesongen. Endelig en fullverdig sesong igjen for både Oslo-filharmonien og Oslo-filharmoniens Venner!

Vi startet dette kalenderåret i pandemiens tegn, med begrensinger på hva vi kunne arrangere – og hva vi kunne planlegge. Men allerede i januar fikk vi anledning til igjen å delta på orkesterets åpne prøver, selv om samfunnet ble åpnet for alvor først 12. februar. Til sammen ble seks prøver åpnet for medlemmene denne våren og ytterligere seks på høsten, og nye seks er lagt ut for våren 2023. Det er kjempespennende å se hvordan dirigentene innstuderer verkene, og hvor ulikt de arbeider! Og så er det jo en gratis konsert!

Vi har arrangert tre meget vellykkede vennetreff med slagverkerne, bassistene og hornistene. Vi hadde også en flott og populær medlemskonsert i den tyske ambassadørens residens. I januar 2023 arrangerer vi en ny ambassadekonsert i samarbeid med den svenske ambassaden. Styret arbeider også med andre arrangementer utover våren 2023. Mye å glede seg til!

Så var det til sammen 30-40 medlemmer som fikk oppleve Oslo-filharmonien og Klaus Mäkelä på turné, i Wien og i Hamburg. Det var et kinderegg av sightseeing, hyggelig samvær og virkelig fantastiske musikkopplevelser, og det kresne publikum i de to byene var åpenbart helt enige med oss! Vi kan allerede nå varsle at vi arbeider med vår deltakelse på orkesterets turnéer i 2023. Mer informasjon om dette over nyttår.

En av hovedoppgavene til Oslo-filharmoniens Venner er å støtte orkesteret økonomisk. Også i år har vi gitt administrasjonen økonomisk støtte til arbeidet med nytt konserthus. Så har vi finansiert innkjøp av fem nye kirkeklokker, til slagverkerne store begeistring! Vi har også støttet nyopprettede Oslo-filharmoniens Historielag med et lite beløp. Fredag den 9. desember får vi endelig markert Oslo Filharmoniske Kors 100-årsjubileum, med kjoler fra Oslo-Filharmoniens Venner.

Vi håper også dere setter  pris på aktiviteten på Nyhetsbloggen Allegro (https://ofvenner.no/nyheter/), Facebook-siden vår og Instagram, med intervjuer med musikere, nytt fra orkesteret og solister vi ofte ser på OFOs scene, historiske kuriositeter og mye annet.

Og til slutt: vi ønsker oss flere medlemmer! Vi oppfordrer dere alle til å verve konsertgjengere som fortsatt ikke er medlem!

Vi ønsker alle en god jul og et godt nytt år!

Beste hilsen styret i Oslo-filharmoniens Venner

Kristine Madsen, Elisabeth Wiser, Ida Børresen, Ole Westberg, Haakon Thaulow, Bjørn Petter Ulvær, Henning Hurum Hansen og Niels Aschehoug

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.