Jørgen Berge, Nettavisen

Får Statsbudsjettet for 2023 konsekvenser for Oslo-Filharmonien?

Oslo-Filharmonien er avhengig av et betydelig driftstilskudd over statsbudsjettet for å kunne holde oppe driften, og billettprisene, på dagens nivå. Hvordan gikk det så med Oslo-Filharmonien i Statsbudsjettet for 2023, lurer du kanskje på? Ble det bevilgninger som tilsier at man kan opprettholde virksomheten på dagens nivå, eller må man kutte ned også der, som så mange andre steder.

Kulturdepartmentets foreslår at det bevilges 186,6 millioner kroner i driftstilskudd til Oslo-Filharmonien i 2023, mot 181,3 i 2022. Dette må vel kunne karakteriseres som «greit», men ikke mer. Det er en økning på 2,9%, som betyr at det ikke er full pris- og lønnskompensasjon, men ikke så langt unna. Det er omtrent på samme nivå som de andre store scenekunstinstitusjonene i Norge.

Orkesteret må prøve å dekke differansen med mer private penger, økte honorarer og økte billettinntekter. Som medlemmer av Venneforeningen er vårt viktigste bidrag egne billettkjøp, samt å markedsføre de store konsertopplevelsene til så mange nye publikummere som mulig!

Bjørn Petter Ulvær

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.