LAWO

Internasjonal kudos til Tine Thing Helseth og Kåre Nordstoga

«Det er noen artister som har denne ikke-lærbare evnen til å forvandle den enkleste, mest ordinære og til og med tredjerangs musikk til gull ….. der du blitt tatt på senga, sitter igjen med en klump i halsen eller sogar et smil om munnen. Tine Thing Helseth en sånn artist».

Slik innleder Jeremy Nicholas i Gramophone sin omtale av Tine Thing Helseth og Kåre Nordstogas nye album, «Magical Moments». Også Kåre Nordstoga, til daglig organist i Oslo Domkirke, får strålende omtale, som en organist med en forfined og raffinert musikalitet og «a model of taste». Innspillingen ender opp som en av månedens anbefalte innspillinger i augustutgaven av Gramophone. Det er en sterk prestasjon i en tøff konkurranse med over hundre nyutgivelser!

På denne innspillingen finner vi kjente verker av Grieg, Mendelsohn, Purcell, Telemann, Sommero og andre, men også, i hvert fall for meg, ukjente og spennende verk av Carpentier, Sjøberg, Mouret og Moräus og flere.

Når man tenker tilbake på alle de utmerkelser og strålende omtaler som norske, klassiske musikere har fått det siste året, sitter man unektelig igjen med et inntrykk av at Norge må toppe listen over antall klassiske musikere av internasjonalt format i forhold til folketallet. Noen peker på våre musikkskoler som årsaken, andre løfter fram den brede korpsbevegelsen. Og det ene utelukker ikke det andre. Og kanskje er det også andre ting. Uansett, vi kan bare lene oss tilbake og glede oss over den bredden og den kvaliteten som våre klassiske artister representerer, her ved Tine Thing Helseth og Kåre Nordstoga!

Kilde: Gramophone

 

Bjørn Petter Ulvær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.