Foto: liveclassisk.com

Klassisk musikk også om sommeren? Her er Festivalsesongen 2024

Oslo-filharmoniens musikere tar snart en velfortjent ferie, etter en krevende sesong. Men for våre konsertelskende lesere er det ingen grunn til panikk, for snart er festivalsesongen i gang! Og på flere av festivalene kan du oppleve musikere fra Oslo-filharmonien.

Nettsiden «Live klassisk» har laget en komplett oversikt over sommerens festvivaler. Du finner lenken til alle festivalene nederst i dette innlegget. Her vil vi trekke fram noen utvalgte festivaler.

Kulturelt Initiativ i Sandefjord arrangerer «Med brask og Brahms….og Edvard Grieg» i Hjertnes Kulturhus i Sandefjord 18.-19. mai. Der kan du høre Elise Båtnes, Louisa Tuck, Henninge Landaas og Håvard Gimse – for å nevne noen.

Foto: Andrej Grilc

Vi kommer heller ikke unna å nevne Festspillene i Bergen (22. mai-6. juni), der man blant annet kan oppleve Sheku Kanneh-Mason (som i februar begeistret Oslo-filharmoniens publikum med Elgars Cellokonsert) og hans søster Isata på piano. De spiller Beethoven, Mendelssohn og Chopin. En annen spennende «familiekonsert» under Festspillene er konserten med Maisky Trio, der Mischa Maisky på cello, sønnen Sascha på fiolin og datteren Lily på piano spiller Rachmaninoff, Sjostakovitsj, Schumann og Brahms. Mischa Maisky spiller også med Oslo-filharmonien og Klaus Mäkelä 22. og 23. mai i Oslo Konserthus. Utover dette byr Festspillene på et strålende program for oss som er interessert i klassisk musikk.

Tine Thing Helseths Risør Kammermusikkfest leverer alltid store konsertopplevelser (25.-30 juni). Flere av Oslo-filharmoniens musikere deltar, som Audun Breen på trombone og Frode Berg på bass. Også Sarah Christian, som vi har sett som vikarierende konsertmester flere ganger, spiller. I tillegg kan man oppleve den internasjonalt etablerte pianisten Marc-André Hamelin, stjerneklarinettisten Julian Bliss og mange andre.

Stavern er en av Vestfolds perler, og 27.-29. juni arrangeres Kammermusikk i Stavern. Fiolinisten Charlie Siem er festivalmusiker på denne intime festivalen. Fra Oslo-filharmonien deltar solo 2. fiolin Maria Angelika Carlsen. Et morsomt innslag på festivalen er at solo slagverker i Oslo-filharmonien Christian Berg, som bor i Larvik, skal stå for vinen og maten en av kveldene. Christian er også daglig leder i Olfactus som importerer vin fra Italia. Det gis løfter om servering av nydelige viner med et 4-retters måltid, med fokus på lokale råvarer.

På Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest i Svolvær 8.-13. juli kan du oppleve et fantastisk stjernelag, og mye flott musikk. De stiller med Paul Lewis (piano), Arvid Engegård (fiolin), Vilde Frang (fiolin), Imogen Cooper (piano), Leif Ove Andsnes (piano), Martin Fröst (klarinett) og Mark Padmore (tenor), for å nevne noen. Du kan få høre musikk av Grieg, Bach, Mozart, Schubert, Beethoven, Brahms, Haydn, og mange andre kjente komponister.

Dette var bare en liten smakebit! Du finner listen over festivalene her.

Bjørn Petter Ulvær

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.