Vårkonsert med Brahms, Grieg og Mozart – og med musikere fra Oslo-filharmonien!

Det har vært en kald april, men nå kommer det noen tilbud fra KULTURELT INITIATIV i Sandefjord som varmer skikkelig!

De skriver:

I dagene etter vår nasjonaldag kan vi fryde oss med tre konserter med blant annet herlig påfyll av vår egen nasjonalromantiske musikk! Altså en liten festival – som også er en Pinsefestival med konserter på Pinseaften og 1. Pinsedag. De kaller festivalen

Med brask og Brahms…..og Grieg

 

Det er lov å være litt patriotiske i en 17. mai langhelg! For å være ærlig burde vi kanskje være så ved flere av våre arrangementer. Edvard Grieg nyter vi spesielt i konserten som har tittelen:

Én komponist – og tre diktere! Edvard Grieg – og Vinje, Ibsen og Garborg!

 

Hele syklusen med Vinje-sangene, opus 33 – ja, den med «Våren av Grieg» – begge Solveig-sangene til Ibsens Peer Gynt, og to sanger fra Haugtussa til Garborgs tekster blir framført av de unge sangerne Sofia Nesje Enger, Filip Håkestad og Sakarias Tranvåg – akkompagnert av Ivar Anton Waagaard på klaver. Filip, Sakarias og Ivar Anton kjenner dere fra Midtåsen – Sofia blir med oss for første gang i sommer.

Elise Båtnes og Håvard Gimse starter konserten den 18. mai med Griegs Sonate i F-dur, opus 8, for fiolin og klaver. Altså med «et friskt pust innen duo-genren» som sonaten ble betegnet som da den ble urframført i Leipzig i 1865. Deretter blir det Brahms To sanger, opus 91 før konserten avsluttes med Pianokvartett i g-moll, opus 25. Velment råd: Ikke gå glipp av Zingarese-satsen – det er også nasjonalromantikk av ypperste klasse!

Den andre konserten med Båtnes, Landaas, Tuck og Gimse starter med Mozarts Sonate KV 304 og en herlig cello-sats før det hele avsluttes med Brahms Bratsjsonate i Ess-dur og Pianotrio i H-dur. Vennligst se fullstendige program ved å klikke her: KI – Program Med brask og Brahms!

Styret har besluttet at vi holder samme billettpriser som i fjor. Det betyr at:

  • 1 konsert koster kr. 375,-/100,- (barn/unge under 20 år) – og abonnementer:
  • 3 konsertene for prisen av 2 – kr. 750,-/200,- (barn/unge under 20 år)
  • 2 konserter for kr. 600,-/175,- (barn/unge under 20 år)

Billetter/abonnementer kan bestilles hos oss på kultint@gmail.com og innbetaling av summen for billettene til KIs konto 2490.06.42225, bekrefter deres bestilling.

Med vennlig hilsen Styret i Kulturelt Initiativ

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.