Foto: NRK

Se den fascinerende dokumentaren om Klaus Mäkelä!

Søndag 18. februar 2024 sendte NRK2 «Hovedscenen» en dokumentarfilm om Klaus Mäkelä. Filmen er laget av den legendariske filmmakeren Bruno Monsaingeon, som har laget dokumentarfilmer om Glenn Gould, Yehudi Menuhin, Mstislav Rostropovitsj og andre stjerner på den klassiske himmelen. Det sier mye om Mäkeläs posisjon at han er havnet i dette selskapet.

Vi får se klipp fra hans barndom og oppvekst. I filmen får vi se fascinerende videoer der Mäkeläs dirigerer som 14-15-åring. Han forteller hvorfor han ble dirigent, og at han fikk sitt første partitur som 7-åring! Han forteller om dirigentens rolle, om hvordan han ønsker å drive prøvene, om møtet med og opplevelsen av Oslo-filharmonien, Orchestre de Paris og Royal Concertgebouw Orchestra, om sitt forhold til musikerne, om sitt forhold til kammermusikk og å spille cello. Og filmen er full av opptak fra prøver og konserter!

For oss som er glad i Oslo-filharmonien og begeistret for Klaus Mäkelä, er filmen rett og slett et must! Du kan se filmen ved å klikke her.

 

Bjørn Petter Ulvær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.