Bård Gundersen

Se opp for fiolinisten Sonoko Miriam Welde!

Den unge, norske fiolinisten Sonoko Miriam Welde løftes fram i septembernummeret av Gramophone som «One to watch», dvs. en svært lovende, ung musiker i fremgang.

Hun er aktuell i disse dager fordi hun har signert med LAWO og utgir sitt debutalbum. På albumet spiller hun musikk av Vaughan Williams, Barber og Bruch, sammen med Oslo-Filharmonien. Fiolinkonserten til Bruch fremførte hun for øvrig sammen med Oslo-Filharmonien i juni 2016.

Welde opptrådte med Bergen Filharmoniske Orkester allerede som niåring! Senere har hun vært solist med orkestre som Oslo-Filharmonien (i 2016 og 2019), Royal Philharmonic Orchestra, Kremerata Baltica, Estonian Chamber Orchestra, KORK, Zagreb Soloists, WDR Sinfonieorchester Köln og Combattimento Consort Amsterdam. Hun har vunnet og gjort det godt i mange norske og internasjonale musikkonkurranser.

Welde er med i Crescendo-programmet, et mentorprogram for unge musikere. Crescendo er et samarbeid mellom Oslo-Filharmonien, Festspillene i Bergen og Barratt Due musikkinstitutt. I den forbindelse har hun hatt et nært samarbeid med blant annet fiolinisten Janine Jansen (som har gjestet Oslo-Filharmonien flere ganger) og Leif Ove Andsnes, som hun også har konsertert sammen med.

 

(Kilder: Gramophone 09/21 og Wikipedia)

 

Bjørn Petter Ulvær

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.