Bård Gundersen

Se opp for fiolinisten Sonoko Miriam Welde!

Den unge, norske fiolinisten Sonoko Miriam Welde løftes fram i septembernummeret av Gramophone som «One to watch», dvs. en svært lovende, ung musiker i fremgang.

Hun er aktuell i disse dager fordi hun har signert med LAWO og utgir sitt debutalbum. På albumet spiller hun musikk av Vaughan Williams, Barber og Bruch, sammen med Oslo-Filharmonien. Fiolinkonserten til Bruch fremførte hun for øvrig sammen med Oslo-Filharmonien i juni 2016.

Welde opptrådte med Bergen Filharmoniske Orkester allerede som niåring! Senere har hun vært solist med orkestre som Oslo-Filharmonien (i 2016 og 2019), Royal Philharmonic Orchestra, Kremerata Baltica, Estonian Chamber Orchestra, KORK, Zagreb Soloists, WDR Sinfonieorchester Köln og Combattimento Consort Amsterdam. Hun har vunnet og gjort det godt i mange norske og internasjonale musikkonkurranser.

Welde er med i Crescendo-programmet, et mentorprogram for unge musikere. Crescendo er et samarbeid mellom Oslo-Filharmonien, Festspillene i Bergen og Barratt Due musikkinstitutt. I den forbindelse har hun hatt et nært samarbeid med blant annet fiolinisten Janine Jansen (som har gjestet Oslo-Filharmonien flere ganger) og Leif Ove Andsnes, som hun også har konsertert sammen med.

 

(Kilder: Gramophone 09/21 og Wikipedia)

 

Bjørn Petter Ulvær

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.