Foto: Bjørn Petter Ulvær

Vellykket konsert i den portugisiske ambassadørens residens!

Tirsdag 1. oktober inviterte den portugisiske ambassadøren, Pedro Pessoa e Costa, og Oslo-filharmoniens Venner til mottakelse og kammerkonsert i den portugisiske ambassadørens vakre residens i Drammensveien 89 i Oslo.

Bakgrunnen for denne mottakelsen og konsert er litt morsom. OFVs leder, Kristine Madsen, satt ved siden av den portugisiske ambassadør Pedro Pessoa e Costa under konserten på den franske ambassaden, og ambassadøren henvendte seg til Kristine og sa: «En slik mottakelse og konsert vil jeg også ha!». Og slik ble det!

Ambassadøren Pedro Pessoa e Costa og venneforeningens Haakon Thaulow

Alle gjestene ble ønsket personlig velkommen av en svært hyggelig, jovial og positiv ambassadør. Da alle var ankommet, både OFVs nesten 50 og ambassadens egne gjester, deriblant flere andre ambassadører, holdt ambassadøren en lite tale. Han ønsket alle velkommen, og fortalte bl.a. om det flotte byggets historie. Vi fikk vite at villaen ble oppført i 1912 for fabrikkeier Knut Heje (1852–1942). Bygget var tegnet av den kjente arkitekten Ole Sverre, som står bak en rekke kjente bygg i Oslo og andre steder, som 15 bygninger for Norges landbrukshøgskole på Ås, ombyggingen av Grand Hotel i Oslo, Kobberhaughytta og mange andre. Sverre fikk arkitekturpremien Sundts premie for villaen i 1912. Fra 1954 har villaen vært Portugals ambassade.

Venneforeningens Haakon Thaulow, som også var arrangementsansvarlig, takket ambassadøren for den hjertelige velkomsten, og inviterte de fremmøtte til å utbringe en skål for Portugal.

Under mottakelsen ble det servert meget velsmakende canapeer og portugisisk grønn vin, forøvrig servert av blant annet to sjarmerende, portugisiske studenter fra Norges Musikkhøgskole, som studerer direksjon og slagverk.

Portugisiske João Silva på obo, Åshild Breie Nyhus på fiolin og hardingfele, Benedicte Royer på bratsj og viola d´amore og Johannes Martens på cello, alle fra Oslo-filharmonien, sto for musikken.  Den spente

over et bredt spekter, fra barokkomponister som Pezold, Bach og Telemann, via Mozart til nålevende komponister som portugisiske Anne Victorino d´Almeida, og fra slåtter til fado. Sistnevnte var kvartettens ekstranummer, en Coimbra-fado arrangert for kvartetten av João Silva. Du kan se hele musikkprogrammet her: The music.

I forkant av sitt solostykke for cello av Bach, viste Johannes Martens fram instrumentet sitt, en cello bygget av Francesco Ruggieri i Cremona i 1690 (på utlån til Johannes fra Dextra Musica). Han gjorde oppmerksom på at celloen var 30 år gammel da Bach skrev cellosuiten!

Det er ingen tvil om at de fantastiske musikerne begeistret både eksellenser og andre med sin vakre musikk.

Etter konserten takket lederen i Oslo-filharmoniens Venner, Kristine Madsen, ambassadøren for invitasjonen og musikerne for den strålende konserten. Hun gjorde også oppmerksom på at João Silva tidligere i år ble tildelt 2. prisen i Markneukirchen Internasjonale Instrumentkonkurranse, og nylig 3. prisen i den prestisjetunge, internasjonale musikkonkurransen ARD, hvor han også vant publikumsprisen og «Brüder-Busch-prisen».


Flere bilder:

 

 

Bjørn Petter Ulvær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og andre tilbud til våre medlemmer. 

Få alltid siste nytt!

Abonner på vårt nyhetsbrev

og du vil få beskjed om nyheter, kommende arrangementer og gode tilbud.